Commodore 64 A/V Jack of RF Jack

De commodore 64 heeft twee mogelijkheden om beeld te krijgen.
Dit gaat via een televisie of via een monitor. Tegenwoordig heeft iedereen een pc met een eigen scherm maar vroeger waren monitoren een stuk duurder en was de mogelijkheid om op de tv aan te sluiten ideaal. Dus vandaar dat er op de commodore 64 ook de mogelijkheid heeft om aan te sluiten op een tv scherm. Om dit te bereiken gebruikte men de RF Jack hierover werd zowel het beeld als geluid doorgeven naar de tv. De andere mogelijkheid is het aansluiten op de video uitgang van de Commodore via A / V Jack (Audio/Video Jack). De video uitgang van de eerste Commodore 64 was een 5 pin din later is dit een 8 pin din geworden.
Om je Commodore 64 aan te sluiten op de huidige schermen moet je wat meer kabels en converters gebruiken. Voor een tv scherm met scart of RCA (Radio Corporation of America) Composite video en stereo zijn de volgende kabels geschikt.
RCA met 5 PIN website: http://www.retrocomputershack.com
IMG 2132 710
Scart met 5 pin DIN website: http://www.retrocomputershack.com
IMG 2141 400

Als deze aansluitingen niet aanwezig zijn maar wel een HDMI aansluiting zal je een converter moeten gebruiken om van RCA of Scart naar HDMI om te zetten. Er zijn veel verschillende soorten converters met verschillende kwaliteit. De professionele gebruikens die het beste resultaat uit hun oude game consoles of oude home computers willen halen gebruiken de Framemeister lees hierover meer. Voor mij is het het voldoende om mijn oude home computers om mijn huidige HDMI scherm te krijgen. Ik heb gekozen voor de Enko RCA naar HDMI. Deze zet RCA om naar HDMI en heeft de mogelijkheid om beeld naar tv formaat om te zetten zoals PAL, NTSC.
Eko